
11 اکتبر ابر رایانه سامیت و کرونا ویروس
ابر رایانه سامیت و کرونا ویروس
Summit قدرتمند ترین رایانه جهان است که در آمریکا ساخته شده است و در آزمایشگاه ORNL وزارت انرژی این کشور نصب شده و پیش ازاین برای انجام محاسبات و برنامهریزیهای پیچیده در حوزههای انرژی، مواد و متالورژی پیشرفته، سلامت انسان و هوش مصنوعی مورد استفاده قرارگرفته بود، برای مقابله با ویروس مهلک کرونا به کار گرفته میشود.
Summit می تواند در هر ثانیه ۲۰۰ Quadrillion محاسبه انجام دهد. حداکثر قدرت آن ۲۰۰ پتافلاپ است. قدرت پردازش این ابر رایانه به قدری بالاست که به عنوان مثال اگر تمام انسان های روی زمین هرکدام در هر ثانیه بتوانند یک محاسبه انجام دهند ۱ سال طول می کشد که بتوانند به اندازه ی ۱ ثانیه محاسبه summit محاسبه کنند.
وزن این کامپیوتر حدود ۳۴۰ تن است، ۴۰ هزار پردازنده دارد و حدود ۳۰۰ کیلومتر کابل درون آن وجود دارد.
حال از سامیت برای ساخت واکسن کرونا ویروس استفاده می کنند و تاکنون این کامپیوتر توانسته است ۷۷ ترکیب را شناسایی کند که این فرایند برای این کامپیوتر ۲ روز طول کشید اما اگر قرار بود که بدون این ابر رایانه این کار انجام شود حدود ۱۰ سال زمان می برد.
در نهایت این کامپیوتر چه موفق به مقابله با کرونا ویروس بشود و چه نشود دانشمندان معتقدند که می توانند با کمک آن به زودی بر بسیاری از بیماری ها غلبه کنند.
به نقل از خبر گزاری تسنیم:”
سریعترین ابَررایانه جهان تعدادی عناصر شیمیایی را شناسایی کرده که میتواند از آلودگی سلولهای بدن به ویروس کرونا جلوگیری کند؛ این گامی مهم در تولید واکسن کروناست.
پایگاه خبری “ایندیپندنت” در گزارشی نوشت قدرتمندترین سیستم مستقل کامپیوتری در جهان (سامیت) توانسته عناصر یا ترکیباتی را مشخص کند که میتواند از گسترش ویروس کرونا در قربانی جلوگیری کند.
پژوهشگران در بخش انرژی “اوک ریج” آزمایشگاه ملی آمریکا، هزاران برنامه به کامپیوتر سامیت دادهاند که نتیجه گیری کند کدام ترکیب میتواند به گونهای موثر از آلوده شدن سلولهای بدن توسط ویروس کرونا جلوگیری کند.
در جریان این تحلیلها، سامیت این نکته را ارزیابی کرد که چه ترکیباتی میتوانند به ویروس کرونا بچسبند و در نتیجه مانع چسبیدن آن به سلولهای سالم بدن انسان شوند؛ نتیجه این تحلیل این بوده که 77 ترکیب متفات میتوانند از چسبندگی کرونا به سلولهای انسان جلوگیری کنند.
این دادهها میتوانند زمینه پژوهشهای آینده قرار گرفته و چارچوب لازم را برای تجربیاتی که به تولید واکسن منجر شود، فراهم کنند.
با این حال تا کشف واکسن قطعی کرونا راه درازی در پیش است.
آخرین محاسبات کامپیوتری در مورد رفتار ویروس کرونا در ماه ژانویه منتشر شده بود.
ممکن است تحلیلهای جدید به یافتن ترکیبی از عناصر شیمیایی که بتوانند در یک واکسن موثر کرونا مورد استفاده قرار گیرند کمک کند، اما این دانستهها باید با تجربیات عملی روشن همراه شود.”
منابع:
بدون دیدگاه